Skip to main content

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις τραπεζικές «εξαγορές»

Από την Εθνική διαψεύδουν κατά τρόπο κατηγορηματικό όλες τις φήμες που τους θέλουν να ετοιμάζουν εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Διαψεύδουν, και μάλιστα κατά τρόπο κατηγορηματικό, όλα τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και θέλουν την Εθνική να κινείται δραστήρια προς την κατεύθυνση εξαγορών και συγκεντρώσεων στον τραπεζικό κλάδο, αρμόδιοι παράγοντες του μεγαλύτερου πιστωτικού ομίλου της χώρας.

Μάλιστα, προχωρώντας παραπέρα, εκφράζουν την αντίδραση και την αγανάκτησή τους για όσα διαδίδονται όλο αυτό τον καιρό και θέλουν την οδό Αιόλου σχεδόν έτοιμη να κάνει την πρώτη εξαγορά της. «Ουδέν ψευδέστερον τούτου», απαντούν αρμοδίως από την τράπεζα κι επιμένουν ότι «δεν σχεδιάζεται καμία απολύτως κίνηση, πολύ περισσότερο καμία απολύτως εξαγορά».

Όταν ερωτώνται για το πού αποδίδουν αυτή την έρπουσα φημολογία, απαντούν ότι κάποια συμφέροντα ενδεχομένως να εξυπηρετούνται, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με εκείνα της Εθνικής. Για την ιστορία κι όχι μόνο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Εθνική φέρεται από διάφορες «πηγές» άλλοτε να εξαγοράζει την Πειραιώς κι άλλοτε να αναβιώνει το «μύθο» της ....εθνικής πρωταθλήτριας. Όπερ σημαίνει ότι αναβιώνει και ο «αρραβώνας» με την Alpha Bank, ο οποίος τόσες ελπίδες δημιούργησε στην αγορά στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Ως γνωστόν, όμως, διαλύθηκε, αλλά κατά καιρούς έρχεται και ξανάρχεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν στην εγχώρια, αλλά και στις ξένες αγορές.

ZENITH