Skip to main content

Τι προβλέπει η Moody΄s για την αναδιάρθρωση

Πόσο πιθανό είναι να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της μέσα στο προσεχές διάστημα; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, οι απαντήσεις ποικίλλουν. Μια τελευταία, ωστόσο, ήρθε να προστεθεί νωρίς τ
Πόσο πιθανό είναι να προχωρήσει η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση του χρέους της μέσα στο προσεχές διάστημα; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα, οι απαντήσεις ποικίλλουν. Μια τελευταία, ωστόσο, ήρθε να προστεθεί νωρίς το πρωί σήμερα, από τη Moody΄s.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης, ο οποίος προσφάτως μάς υποβάθμισε ως χώρα στην κατηγορία των «σκουπιδιών», οι πιθανότητες που συγκεντρώνει μια τέτοια προοπτική είναι περιορισμένες.

Παρ΄ όλα αυτά, δεν μπορεί να αποκλεισθεί κιόλας, ήταν η διευκρίνηση που όλο νόημα έκανε ο κ. Bart Oosterveld, επικεφαλής του τμήματος κρατικών κινδύνων της Moody’s Investors Service. Ο ίδιος, μιλώντας στο Dow Jones Newswires, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολο» ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα καθώς και μεσοπρόθεσμα. Εν κατακλείδι, «πιστεύουμε ότι έχει λίγες πιθανότητες, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημείωσε.

ZENITH