Skip to main content

Τι προβλέπει το σχέδιο κατάργησης οργανισμών και υπηρεσιών

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προτείνει η ειδική επιτροπή, που έχει συσταθεί με σκοπό την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου.
Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που προτείνει η ειδική επιτροπή, που έχει συσταθεί με σκοπό την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου. Η σχετική λίστα, που παρουσιάζει αυτή την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται εν εξελίξει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, «κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις». Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται αρμοδίως. Επισημαίνεται επίσης ότι «αν εφαρμοστούν, θα προκαλέσουν μεν πολλές αντιδράσεις, αλλά θα δώσουν και πολύ μεγάλη ανάσα στο δημόσιο, τόσο σε επίπεδο εσόδων όσο και κυρίως σε επίπεδο δαπανών».

Λέγεται, για παράδειγμα, ότι η πρόταση περιλαμβάνει ακόμα και την κατάργηση... ΔΟΥ, οι οποίες, βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζουν, έχουν περιπέσει προ πολλού σε αχρηστία. Στην περίπτωσή τους, λύση είναι η απορρόφηση από τις κεντρικές υπηρεσίες ανά νομό. Κατά το μάλλον ή ήττον, ανάλογο είναι το περιεχόμενο και των υπολοίπων προτάσεων, που αφορούν άλλους οργανισμούς, που επίσης θα καταργηθούν.

Σε ό,τι αφορά στις τύχες των υπαλλήλων που σήμερα απασχολούνται σε αυτές τις υπηρεσίες, οι έχοντες σχέσεις αορίστου χρόνου με το δημόσιο θα απορροφηθούν από τρίτους οργανισμούς, ενώ πρόβλημα θα έχουν μόνο οι εργαζόμενοι με προσωποπαγείς σχέσεις εργασίας. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

ZENITH