Skip to main content

Τι προβλέπουν οι ξένοι για μετά τις εκλογές

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις μεγάλες ξένες τράπεζες, με πολλαπλά συμφέροντα στην Ελλάδα.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις μεγάλες ξένες τράπεζες, με πολλαπλά συμφέροντα στην Ελλάδα.

Τα περισσότερα από τα στελέχη τους συμφωνούν σε ένα συμπέρασμα: αν στις 25 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει με μεγάλη διαφορά τη ΝΔ, η οποία, ωστόσο, δεν του εξασφαλίζει αυτοδυναμία, θα σύρει τη χώρα και σε δεύτερες εκλογές, πιστεύοντας ότι τότε θα την κερδίσει.

Αντιθέτως, αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι μικρή (2,5% έως 3%), τότε το πιθανότερο είναι ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού, με το Ποτάμι να είναι ο πιθανότερος κυβερνητικός του εταίρος.

Στο μεταξύ, στους κύκλους των ίδιων αυτών αναλυτών, είναι πολλά τα ερωτηματικά που προκαλεί η προεκλογική καμπάνια του κυβερνώντος κόμματος.

Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν αποδέχεται την πρόσκληση του κ. Αλέξη Τσίπρα για ένα μεταξύ τους debate, ενώ υπολείπεται στα γκάλοπς, δημιουργεί εύλογες απορίες για τα αίτια αυτής της στάσης.

Νεότερες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι στο επιτελείο του κ. Σαμαρά  επανεξετάζουν τη θέση τους, απέναντι σε αυτό το θέμα και δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να σηκώσει το μαντίλι που του πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

ZENITH