Skip to main content

Τι ψιθύρισε τελικά ο Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη (2 video)

Kαρέ-καρέ η ψυχρή χειραψία, μετά τη δήλωση του Γ.Βαρουφάκη ότι «δεν θα συνεργαστούμε με την τρόικα». Τα δύο σενάρια για τον ψίθυρο του Ντάισελμπλουμ, το «ουάου» του Βαρουφάκη και τα διαφορετικά ασανσέ

Λένε ότι μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Η ρήση επιβεβαιώνεται από το  «ψυχροπολεμικό» σκηνικό που κυριάρχησε στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη, ενώπιον του προέδρου του Eurogroup, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την τρόικα.

Οι δηλώσεις Βαρουφάκη-Ντάισελμπουμ πραγματοποιήθηκαν εξ αρχής σε ψυχρό και αμήχανο κλίμα, ωστόσο η τελευταία αναφορά του Έλληνα ΥΠΟΙΚ ήταν αυτή που προκάλεσε την αντίδραση του Ολλανδού αξιωματούχου. Στο άκουσμα της δήλωσης, ο επικεφαλής του Eurogroup κούνησε επιδεικτικά το κεφάλι του, ενώ σηκώθηκε αμέσως από τη θέση του.

Ακολούθησε μια ψυχρή χειραψία ανάμεσα στους δύο άνδρες, ο κ. Ντάισελμπουμ ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Γ.Βαρουφάκη και αποχώρησε αμέσως από την αίθουσα, αφήνοντας μόνο του τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

Όλοι προσπαθούσαν να μάθουν τι ήταν αυτό που είπε χαμηλόφωνα ο πρόεδρος του Eurogroup, για να εισπράξει, ενώ είχε ήδη γυρίσει την πλάτη του, ένα μίνι-επιφώνημα από τον κ.Βαρουφάκη, κάτι σαν «ουάου». Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega και διαρρέονται από πηγές του ΥΠΟΙΚ, ο Ντάισελμπλουμ είπε στον κ.Βαρουφάκη ότι «μόλις σκότωσες την τρόικα». Αργότερα κύκλοι της Κομισιόν διέρρευσαν ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ «This was a big mistake» («αυτό ήταν μεγάλο λάθος»).

Είναι δε χαρακτηριστικό του ψυχρού κλίματος, ότι οι δύο άνδρες αποχώρησαν από το κτήριο, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μία κουβέντα, χρησιμοποιώντας διαφορετικά ασανσέρ...

 

Image
xeirapsia22

 

Image
xeirapsia3

 

Image
xeirapsia4

 

Πρώτη δημοσίευση: 18:40

Business Story
Off

ZENITH