Skip to main content

Τη συμφωνία στη Βουλή ζητεί ο Παπαδημούλης

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν με κατεπείγοντα, εμείς όχι, η συμφωνία πρέπει να έλθει στη Βουλή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για τη χώρα από το ελληνικό κοινοβούλιο, τάσσεται με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν με ΠΝΠ και "κατεπείγοντα". Εμείς, όχι. Η 4μηνη συμφωνία να έλθει στη Βουλή. Είναι επιβεβλημένο όχι νομικά, αλλά πολιτικά», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο νέος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης ξεκαθάρισε ότι μόνο στην περίπτωση που προκύψει νομικό θέμα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κορωνάκης επισήμανε πως ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να έρθει στη Βουλή «γιατί είναι ένας γενικόλογος κατάλογος που είναι πρώτος κατάλογος ενδεικτικών μεταρρυθμίσεων».

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι «αν υπάρχει κάποιο νομικό θέμα και χρειάζεται να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή θα περάσει», υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πολιτική συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
 

ZENITH