Skip to main content

Τι συζητούν Προβόπουλος – τρόικα για την οικονομία

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερο focus αναμένεται να κάνουν στο κομμάτι των δεικτών που έχουν να κάνουν με την ανεργία, το ισοζύγιο και τον πληθωρισμό.
Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας επισκέπτονται αυτή την ώρα οι ελεγκτές της τρόικας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερο focus αναμένεται να κάνουν στο κομμάτι των δεικτών που έχουν να κάνουν με την ανεργία, το ισοζύγιο και τον πληθωρισμό, καθώς και τα τρία αυτά μέτωπα είναι ανοικτά κι εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί και να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Ήδη, το θέμα του πληθωρισμού έχει απασχολήσει τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις τελευταίες ενδιάμεσες εκθέσεις τους, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Για την τρόικα συνιστά προτεραιότητα ο συνδυασμός της λήψης μέτρων, αλλά και η αντιμετώπιση φαινομένων που μπορεί να οδηγήσουν σε φάση μόνιμης και βαθύτερης ύφεσης, καθώς σε αυτή την περίπτωση εκτιμάται ότι το ελληνικό στοίχημα μπορεί να χαθεί οριστικά. Γι’ αυτό και η συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδας θεωρείται και είναι εξαιρετικά κρίσιμη από κάθε άποψη.

ZENITH