Skip to main content

Τι θα δουν οι ελεγκτές από σήμερα έως τα μέσα Ιουλίου

Από χθες το βράδυ το κλιμάκιο των ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρίσκεται στην Αθήνα και από σήμερα το πρωί π
Από χθες το βράδυ το κλιμάκιο των ελεγκτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) βρίσκεται στην Αθήνα. Κι από σήμερα το πρωί πιάνει δουλειά, ξεκινώντας από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μέγαρο της οδού Νίκης, τα μέλη του κλιμακίου θα παραμείνουν δύο μέρες και την Τετάρτη σειρά θα πάρει το υπουργείο Εργασίας. Αμέσως μετά θα πάνε στο υπουργείο Υγείας, ενώ στο μεσοδιάστημα θα γίνουν δύο τουλάχιστον επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτές, σε αυτή τη φάση, απλώς θα συλλέξουν στοιχεία και θα δώσουν τα φώτα τους σε μια σειρά από ζητήματα τεχνικής φύσης για μια σειρά από θέματα τα οποία είναι ανοικτά. Οι ίδιοι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα προς το τέλος Ιουνίου και θα παραμείνουν στη χώρα μας έως τα μέσα Ιουλίου. Τότε, θα συντάξουν και την κρίσιμη έκθεση σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την εκτέλεση των προβλεπομένων από το Μνημόνιο Συνεργασίας.

Αν και από τις Βρυξέλλες, τις τελευταίες ημέρες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου επίθεση φιλίας, η οποία μεταφράζεται ως πράσινο φως για την χορήγηση της επόμενης, δεύτερης, δόσης, από το αποθεματικό των 110 δισ. ευρώ.

ZENITH