Skip to main content

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις και τους απολυμένους

Τα απόνερα της επιστολής που έστειλε την περασμένη Πέμπτη η Κομισιόν στους υπουργούς Οικονομικών κι Εργασίας για τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της επικαιρότ
Τα απόνερα της επιστολής που έστειλε την περασμένη Πέμπτη η Κομισιόν στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για τις νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό, εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, για εύλογους λόγους.

Για παράδειγμα, τώρα έρχεται στη δημοσιότητα μια άλλη διάσταση του θέματος και συγκεκριμένα εκείνη που αφορά στο κομμάτι των αποζημιώσεων που υποχρεούνται να δίνουν οι επιχειρήσεις στους απολυμένους.

Η Κομισιόν επιμένει στη μείωσή τους, χωρίς, όμως, να προσδιορίζει πόσο και στην καταβολή τους σταδιακά, χωρίς ωστόσο να λέει σε ποιο βάθος χρόνου. Αντιθέτως, περισσότερο συγκεκριμένη είναι σε ό,τι αφορά στο κομμάτι του ποσοστού των απολύσεων που θα επιτρέπεται σε μηνιαία βάση.

Μπορεί βεβαίως να μην εισάγει την πλήρη απελευθέρωσή τους, όμως εισηγείται τον διπλασιασμό τους. Συγκεκριμένα, βάζει τον πήχη από το 2% στο 4%. Και μάλιστα, κλείνοντας, ζητά την άμεση εφαρμογή όλων των παραπάνω, γιατί αλλιώς το Ταμείο των 110 δισ. ευρώ απειλείται με... κλείσιμο.

ZENITH