Skip to main content

Τι θέλει η κυβέρνηση από την Πειραιώς

Τι επεδίωκε εξαρχής ο Μιχάλης Σάλλας; Ό,τι και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Να ξεκινήσει η συζήτηση και ο διάλογος για τον επόμενο γύρο των αλλαγών στον τραπεζικό κλάδο.
Τι επεδίωκε εξαρχής ο κ. Μιχάλης Σάλλας; Ό,τι και ο υπουργός Οικονομικών κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Να ξεκινήσει η συζήτηση και ο διάλογος για τον επόμενο γύρο των αλλαγών στον τραπεζικό κλάδο.

Και φαίνεται ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το πέτυχαν. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρούν ότι μετά τη χθεσινή κίνηση του κ. Σάλλα θα υπάρξουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι για την περίπτωση της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και "προσεύχονται" αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει, όμως, πιθανότητα να κινηθεί και κάποιος τρίτος προς αυτήν την κατεύθυνση; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι είναι μάλλον "κουμπωμένοι". 

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, πρόκειται για την Εθνική και την Εurobank EFG. Οι δύο συγκεκριμένες τράπεζες έχουν αυτή τη στιγμή από περίπου 6% του ΤΤ. Κατά συνέπεια, θα περίμενε κανείς ότι θα ενδιαφέρονταν άμεσα για την περίπτωση. Προς το παρόν, όμως, επιλέγουν να παρακολουθούν εκ του μακρόθεν, προσεκτικά, τις εξελίξεις. Κι αν χρειαστεί να παρέμβουν. Αυτό θα ήθελε πολύ και η κυβέρνηση, μόνο που υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει από τη στιγμή που στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΑΤΕ. Κανείς δεν θα ήθελε να "φορτωθεί" την περίπτωσή της, ακόμη και αν το αντίτιμο είναι ελκυστικό (ΤΤ).

ZENITH