Skip to main content

Τι ξέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου;

Σε μια παραδοχή, που ξαφνιάζει για το περιεχόμενό της, προχωρά τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου, παραδέχεται πλέον ανοικτ
Σε μια παραδοχή, που ξαφνιάζει για το περιεχόμενό της, προχωρά τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παραδέχεται πλέον ανοικτά ότι «παιχνίδια γίνονται, παιχνίδια παίζονται» σε βάρος της Ελλάδας, γεγονός το οποίο επιτείνει ακόμη περισσότερο τις φήμες ότι η Αθήνα βρίσκεται στα ίχνη αυτών που τα έπαιξαν. Προς το παρόν, ωστόσο, ονόματα και διευθύνσεις δεν δίνονται, για τον απλό λόγο ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις», όπως παραδέχεται ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Συνιστά, όμως, πολύ μεγάλη αλλαγή στάσης, από την πλευρά του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να αναφέρεται πλέον στο θέμα όχι μόνο στις τυχόν κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, αλλά και επισήμως. Σύμφωνα με τρίτους παρατηρητές των εξελίξεων αυτό κατά πάσα πιθανότητα συνεπάγεται ότι η ελληνική κυβέρνηση «κάτι» έχει στα υπόψη της, αλλά πριν το «δέσει» δεν πρόκειται να το δημοσιοποιήσει. Κάποιες πρώτες προειδοποιητικές βολές, ωστόσο, φροντίζει να ρίχνει.

ZENITH