Skip to main content

Τι ζήτησε το Μαξίμου από τους υπουργούς ενόψει της ΔΕΘ

Υλοποιήσιμες προτάσεις για να συμπεριληφθούν στο «μίνι κοινωνικό πακέτο» που θα ανακοινωθεί από τη Θεσσαλονίκη έχει ζητήσει το επιτελείο του πρωθυπουργού.
«Χαρτάκια» με τις προτάσεις τους για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου από τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αυτό το οποίο έχει ζητηθεί είναι να διατυπωθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τα μέτρα που θα μπορούσε να ανακοινώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο του μίνι «κοινωνικού συμβολαίου», που σχεδιάζει να ανακοινώσει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Αυτό το οποίο διευκρινίστηκε ωστόσο στους υπουργούς είναι οι προτάσεις τους να είναι και υλοποιήσιμες. Δηλαδή, να μην εισηγηθούν πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τον ούτως ή άλλως «ευαίσθητο» προϋπολογισμό του 2010.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2011, καθώς θα απαιτηθούν πολλοί έλεγχοι κι επανέλεγχοι του από τα μέλη της τρόικας, που βρίσκονται σε σχεδόν μόνιμη βάση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού θα είναι έτοιμο μέσα στον Σεπτέμβριο. Δηλαδή, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά…

ZENITH