Skip to main content

Τηλεδιάσκεψη της G20 για την κρίση στην Ελλάδα

Οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ομάδος των 20 των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη θα έχουν νέα τηλεδιάσκεψη αργότερα εντός της Δευτέρας, προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ομάδος των 20 (G20) των ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη θα έχουν νέα τηλεδιάσκεψη αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Νοτιοκορεάτης υφυπουργός στο Πρακτορείο Reuters.

Οι υφυπουργοί θα έχουν μία δεύτερη τηλεδιάσκεψη αμέσως μόλις οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομίας θα έχουν καταλήξει σε μία συμφωνία για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε τηλεφωνικά ο Σιν Τζε Γιουν από τον Καναδά.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας G20 χαιρέτισαν τα μέτρα που ενέκρινε η ΕΕ για τη στήριξη της σταθερότητας της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένου και του πακέτου βοήθειας των 500 δισ. ευρώ, αναφέρεται σε ανακοινωθέν τους.

«Η G20 θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις παγκόσμιες αγορές και παραμένει αταλάντευτα δεσμευμένη στη συνέχεια της συνεργασίας για να διατηρηθεί η παγκόσμια οικονομική σταθερότητα», τονίζεται στο ανακοινωθέν που διένειμε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών.

ZENITH