Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Μέρκελ για την ελληνική κρίση

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ συζήτησαν την ελληνική κρίση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και επεσήμαναν τη σημασία «της έγκαιρης υποστήριξης
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, συζήτησαν την ελληνική κρίση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και επισήμαναν τη σημασία «της έγκαιρης υποστήριξης» για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Συζήτησαν τη σημασία αποφασιστικής δράσης από την πλευρά της Ελλάδας και της έγκαιρης υποστήριξης από το ΔΝΤ και την Ευρώπη, για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες της Ελλάδας», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Έκτακτο Eurogroup την Τρίτη

Έκτακτο Eurogroup, πιθανώς με τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαΐου, σύμφωνα με κοινοτικές πληροφορίες, καθώς την Κυριακή αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ με την Ελλάδα. Για τις 10 Μαΐου, προσδιορίζεται το έκτακτο συμβούλιο κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράϊνερ Μπρέντελε δήλωσε ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει 135 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας.

Η ετήσια επιβάρυνση της Γερμανίας θα είναι 8,4 δισ. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση του ποσού.

Νωρίτερα, Γερμανός βουλευτής, ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούργκεν Τρίτιν, επικαλούμενος δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, είχε αναφέρει ότι το ύψος της βοήθειας θα ανέλθει στα 100-120 δισ. ευρώ.

ZENITH