Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών είχε ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Η κα Μέρκελ κάλεσε τον πρωθυπουργό μετά τη δήλωσή του και ενόσω ο ίδιος βρισκόταν σε σύσκεψη για τα προβλήματα του Καστελόριζου, στην οποία συμμετείχαν και τοπικοί φορείς.

Επιπλέον, το πρωί ο Γ. Α. Παπανδρέου δέχτηκε μήνυμα από τον Ισπανό ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Χοσέ Λουίς Θαπατέρο.

«Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες που είναι ανεκμετάλλευτες ή που έχουν εμποδιστεί από τη διαφθορά, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη.

Ο Γ. Α. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δίνει δύσκολη μάχη για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «δεν σταματάμε ούτε λεπτό τη μάχη για τη χώρα».


Ικανοποίηση και ελπίδες βελτίωση της κατάστασης από την Ισπανία

Την ικανοποίησή της για την ενεργοποίηση από την Ελλάδα του μηχανισμού στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ εξέφρασε σήμερα η κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ,  σημειώνοντας ότι ελπίζει να βελτιωθεί εφεξής η κατάσταση στη χώρα.

«Αυτό έπρεπε να γίνει», μετά την πρόσφατη συγκεκριμενοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε κυβερνητική πηγή της Ισπανίας.

Ήταν σημαντικό να ανταποκριθούμε στις «μεγάλες ανησυχίες» των αγορών για την κατάσταση της Ελλάδας και «ελπίζουμε ότι η βοήθεια θα ενεργοποιηθεί άμεσα και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί», προσέθεσε.

Η Ισπανία, η οποία ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, έχει δηλώσει έτοιμη να καταβάλει το μερίδιό της των 3,675 δισ. ευρώ από τα 30 δισ. ευρώ του δανείου που θα χορηγήσουν οι χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα με επιτόκιο περίπου 5%.

ZENITH