Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε αργά χθες το απόγευμα ο Γ. Παπανδρέου. Η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να προστατεύσει τη σταθερό
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε αργά χθες, Κυριακή, το απόγευμα ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ΕΕ να προστατεύσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, όπως προβλέπουν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, καθώς και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει χρηματοδοτική βοήθεια από τους εταίρους της, περιέγραψε τις πολιτικές που εφαρμόζει και ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διασφαλίσει και να ενισχύσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην πολιτική που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, τη βούλησή της για συνεργασία με την Ελλάδα και την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προστατεύσει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου.

ZENITH