Skip to main content

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Μπερλουσκόνι

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Iταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να τον ευχαριστήσει για την προθυμία της Ιταλίας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πακέτο.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Πανανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να τον ευχαριστήσει για την προθυμία της Ιταλίας να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως δήλωσε ο Iταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τζάννι Λέττα, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι «η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα που τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης για την αρωγή της Ελλάδας».

Παράλληλα, ο Iταλός υπουργός εξωτερικών Φράνκο Φραττίνι, κατά τη διάρκεια ημερίδας που οργανώθηκε στη Ρώμη με θέμα το οικονομικό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι «οι αμφιβολίες και η επιφυλακτικότητα της Γερμανίας σε σχέση με την βοήθεια προς την Ελλάδα αύξησαν την ζημία, διότι παρενέβησαν οι διεθνείς κερδοσκόποι».

O κ. Φραττίνι πρόσθεσε ότι «πριν δέκα ημέρες γινόταν λόγος για βοήθεια ύψους πενήντα δισ. ευρώ. Χθές εγκρίθηκε σχέδιο εκατόν δέκα δισ. ευρώ». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας «αυτό αποτελεί ένα μικρό μάθημα για όλους».

ZENITH