Skip to main content

Τηλεφώνημα Ομπάμα σε Τσίπρα και κάλεσμα για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες

Ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. «Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Έλληνα πρωθυπουργό.

O αμερικανός πρόεδρος τόνισε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι προσβλέπει σε συνεργασία σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών. Διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεφύγει από την πολιτική της λιτότητας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι και η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική λιτότητας, κάτι που έκαναν και οι ΗΠΑ, και να υιοθετήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα.

Του συνέστησε τέλος να ξεκουραστεί μετά την εκλογική εκστρατεία για μην ασπίσουν τα μαλλιά του όπως του ίδιου. Είναι δύσκολο, λόγω των συνθηκών, του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρει και να ξεκουράζεται και είπε στον κ. Τσίπρα ότι «και εγώ νέος ξεκίνησα και τώρα έγιναν γκρίζα τα μαλλιά μου».

ZENITH