Skip to main content

Τηλεοπτικό διάγγελμα Ομπάμα για τη διαρροή της ΒΡ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα για το σχέδιο αντιμετώπισης της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και την ενεργειακή πολιτική του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα σκιαγραφήσει σήμερα το βράδυ σε μία ομιλία του προς τους Αμερικανούς το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της διαρροής πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή της BP στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και μία προσέγγιση για τη μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από τα ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα θα αναφερθεί επίσης στο ζήτημα της πιο γρήγορης παροχής αποζημιώσεων για την ρύπανση που έχει προκληθεί στις αμερικανικές ακτές από την πετρελαιοκηλίδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο Ομπάμα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην πληγείσα περιοχή και θα επιστρέψει σήμερα στην Ουάσινγκτον, για να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στους Αμερικανούς σχετικά με τη διαρροή πετρελαίου στις 20:00 (03:00 ώρα Ελλάδας της Τετάρτης).

ZENITH