Skip to main content

Την ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη η Ελλάδα

Την πρώτη θέση του καταλόγου με την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη της Ευρώπης κατέχει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο της “Οil Βulletin” για τις τιμές στα πετρελαιοειδή στην ΕΕ.
Νέα αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα. Κατέχει πλέον την πρώτη θέση του καταλόγου με την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη της Ευρώπης, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο της “Οil Βulletin” για τις τιμές στα πετρελαιοειδή στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας καταναλωτής βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αμόλυβδη βενζίνη, με μέση τιμή 1,504 ευρώ. Η χώρα μας ξεπέρασε ακόμη και την "ακριβή" Ολλανδία με 1,487 ευρώ/λίτρο. . Ακολουθεί το Βέλγιο με 1,449  και η Δανία με 1,431. Οι χώρες με τη φθηνότερη βενζίνη είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του μετά την εφαρμογή των φοροεπιδρομικών μέτρων ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, είχαμε αυξήσεις φωτιά της τάξης του 41% στη μετά φόρων αμόλυβδη βενζίνη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει, παράλληλα, ότι τα ελληνικά διυλιστήρια αύξησαν μέσα σε ένα χρόνο 22% το πετρέλαιο κίνησης και το πουλάνε πλέον ακριβότερα απ’ όλα τα διυλιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τιμή προ φόρων στα 644,65€/1000L, όταν ο κοινοτικός μέσος όρος είναι στα 556,49€/1000L».

ZENITH