Skip to main content

Την αντίδραση της ΕΕ στην επίθεση των αγορών ζητά ο Σόκρατες

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες ζήτησε σήμερα από την ΕΕ να αντιδράσει κατά της επίθεσης των αγορών που έχει ως στόχο το ευρωπαϊκό σχέδιο.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες ζήτησε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδράσει κατά της «επίθεσης των αγορών» που έχει ως στόχο το «ευρωπαϊκό σχέδιο». «Η επίθεση αυτή στρέφεται εναντίον του ευρωπαϊκού σχεδίου», δήλωσε ο πορτογάλος πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

«Αυτή η επίθεση στοχεύει στο σύνολο του ευρώ και στο δημόσιο χρέος πολλών χωρών. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει μέτρα και να περάσει από τα λόγια στις πράξεις», σημείωσε ο κ. Σόκρατες, τονίζοντας τη σημασία των «κανόνων που διασφαλίζουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία για τους οίκους αξιολόγησης, έτσι ώστε κανείς να μην έχει αμφιβολία για το συμφέρον των αξιολογήσεών τους».

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε ακόμη ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στην Πορτογαλία να βοηθήσει την Ελλάδα στο πλαίσιο της χορήγησης δανείων στη ζώνη του ευρώ και του ΔΝΤ. «Το νομοσχέδιο αυτό θα μας επιτρέψει να δανείσουμε χρήματα στην Ελλάδα, προκειμένου να μην πέφτει θύμα των κερδοσκόπων. Έτσι θα υπερασπιστούμε το ευρωπαϊκό σχέδιο», ανέφερε ο κ. Σόκρατες.

ZENITH