Skip to main content

Την απάντηση Τσίπρα για το δημοψήφισμα «υπενθυμίζει» το Spiegel

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών περί δημοψηφίσματος, δημοσιογράφος του Spiegel υπενθυμίζει δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού περί δημοψηφίσματος.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη περί δημοψηφίσματος, δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Spiegel υπενθυμίζει μέσω twitter απόσπασμα συνέντευξης του Έλληνα πρωθυπουργού όπου αφήνει ανάλογα υπονοοούμενα για δημοψήφισμα.

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος διευκρίνισε ότι δεν εξέλαβε τη δήλωση Τσίπρα ως προαναγγελία δημοψηφίσματος. 

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης του τμήματος εξωτερικών ειδήσεων του Spiegel Ματιέ φορ Ρορ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την Κυριακή το ακόλουθο απόσπασμα από τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο:

Spiegel: Μερικοί στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου μελών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πιστεύουν ότι το ευρώ θα ήταν πιο δυνατό χωρίς την Ελλάδα. Στο δικό σας κόμμα, επίσης, υπάρχει μια μειοψηφία που επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή.

Τσίπρας: Εάν επρόκειτο να διενεργήσουμε δημοψήφισμα με την ερώτηση: "Θέλετε την αξιοπρέπειά σας ή τη συνέχιση αυτής της ανάξιας πολιτικής", τότε όλοι θα επέλεγαν την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συνόδευαν αυτήν την απόφαση. Αλλά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos που απειλούν την Ευρώπη σήμερα, είναι το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία ή το AfD στη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αμέσως προηγούμενη φράση του ο Αλέξης Τσίπρας επισήμαινε: «Αποκλείω το Grexit γιατί αγαπώ την Ευρώπη. Πιστεύω ότι η Ευρωζώνη είναι σαν ένα πουλόβερ: Όταν αρχίσει να ξηλώνεται, δεν μπορεί να σταματήσει πια».

ZENITH