Skip to main content

Την επιβίβαση τουριστών σε κρουαζιερόπλοιο εμποδίζουν απεργοί

Tην επιβίβαση 900 τουριστών στο υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο Ζenith, εμποδίζουν περίπου 400 ναυτικοί, μέλη της ΠΝΟ, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση του καμποτ
Tην επιβίβαση 900 τουριστών στο υπό σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο Ζenith, εμποδίζουν περίπου 400 ναυτικοί, μέλη της ΠΝΟ, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον επιβατηγό σταθμό της Ακτής Ξαβερίου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε άρση του καμποτάζ.

Το κρουαζιερόπλοιο Zenith (το οποίο εδώ και λίγες μέρες εκτελεί θαλάσσιες περιηγήσεις με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά) που φέρει ευρωπαϊκή σημαία και ως εκ τούτου δύναται να πραγματοποιεί κυκλικά ταξίδια στα ελληνικά λιμάνια, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στην Ακτή Ξαβερίου, όπου και αποβίβασε τους 900 επιβάτες του, ενώ μέχρι τις 21.00 το βράδυ που έχει προγραμματισμένο απόπλου, θα πρέπει να έχει επιβιβάσει τους επιβάτες της νέας του κρουαζιέρας.

Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν εξαιτίας της παρουσίας των συγκεντρωμένων, πολλοί από τους οποίους κρατούν σημαίες του ΠΑΜΕ. Έντονη είναι και η παρουσία δυνάμεων τόσο του Λιμενικού όσο και της ΕΛΑΣ.

ZENITH