Skip to main content

Την επόμενη εβδομάδα η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

Στην Εκτελεστική Επιτροπή η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Άρχισαν την αντιπολίτευση τα γαλάζια στελέχη της Θεσσαλονίκης εν αναμονή του… τόνου από τα κεντρικά όργανα, που παραμένουν προς

του Τάσου Τασιούλα

Μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα από τη ΝΔ Θεσσαλονίκης, καθώς θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή του κομματικού οργάνου.

Στην Εκτελεστική συμμετέχουν εκτός του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Μηνά Σαμαντζίδη, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ, οι διευθυντές, οι γραμματείες (γυναικών κτλ.), ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος κ.ά.

Πρόκειται για το «κλειστό» όργανο της Διοικούσας, που θα εξετάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, εξειδικεύοντας σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διαμορφωθούν οι πρώτες θέσεις εν όψει της συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία πάντως δεν αναμένεται άμεσα.

Η διαμόρφωση της τελικής εικόνας θα αποτυπωθεί στη σχετική εισήγηση που θα ετοιμάσει ο κ. Σαμαντζίδης, όμως όσο δεν τρέχουν τα πράγματα σε κεντρικό επίπεδο και οι εξελίξεις στη ΝΔ Θεσσαλονίκης είναι χαλαρές…

Η δουλειά σε κομματικό επίπεδο συνεχίζεται, ενώ ήδη έχουν αρχίσει διαδικτυακά τουλάχιστον οι πρώτες αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις, οι οποίες όμως θα ενταθούν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Όλοι περιμένουν να δώσει τον… τόνο κεντρικά το κόμμα, όπου όμως φαίνεται τα πράγματα να κινούνται σε αργούς ρυθμούς, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως έλεγαν στελέχη της ΝΔ από την Αθήνα γίνεται μια πρώτη προσαρμογή στο νέο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρότι οι αφορμές για σκληρή αντιπολίτευση έχουν ήδη δοθεί από τη νέα κυβέρνηση, δεν υπάρχει βιασύνη. Μάλιστα, στη ΝΔ επικρατεί αυτή τη στιγμή η άποψη ότι την καλύτερη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση την κάνει η ίδια με τις ενέργειές της…

Πάντως, επικρατεί παγωμάρα σε όλα τα γαλάζια στελέχη (παρότι τα κομματικά όργανα την αρνούνται) και τηρείται στάση αναμονής, μετά και τις τοποθετήσεις του κ. Σαμαρά, ώστε να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων και να ξεκινήσει μετά το γαϊτανάκι της αντιπολίτευσης.

Αυτό θα απαιτήσει και επιπλέον αλλαγές στο κόμμα, οι οποίες θα υπαγορευτούν από τις εξελίξεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν ανακατατάξεις, όχι μόνο στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά και στη δομή της και στα όργανά της. Οι περισσότεροι πάντως παραδέχονται ότι είναι ακόμη νωρίς για να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες, την ώρα που οι εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο τρέχουν πολύ γρήγορα και μπορεί να βγάλουν… λαγούς.

ZENITH