Skip to main content

Την ερχόμενη εβδομάδα η νέα έκδοση εντόκων!

Ο κύβος ερρίφθη. Το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό μέχρι το τέλος Ιουλίου. Πιθανότατα, δε, την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο κύβος ερρίφθη. Το ελληνικό δημόσιο θα προχωρήσει σε νέο δανεισμό μέχρι το τέλος Ιουλίου. Πιθανότατα, δε, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πληροφορία αυτή, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει το χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr, θεωρείται πλέον πλήρως επιβεβαιωμένη και το μόνο που απομένει είναι να διευκρινισθεί αν αυτή τη φορά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε μια πιο μακροπρόθεσμη έκδοση, σε σχέση με την προχθεσινή των εξάμηνων εντόκων γραμματίων.

Οι πιθανότητες, για να γίνει η έκπληξη, βεβαίως, είναι πολύ περιορισμένες. Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα να παίξουν με τη φωτιά, γιατί δεν είναι έτοιμοι. Ωστόσο, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να γίνει σε μια επόμενη έκδοση, έως το τέλος του έτους. Αυτή της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι κατά συνέπεια επίσης βραχεία, με επιτόκιο ελεγχόμενο και επιτυχία περίπου εξασφαλισμένη, καθώς η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ιδιωτών επενδυτών θα είναι ανάλογη.

Δεν αποκλείεται, όμως, αυτή τη φορά, η ένεση αισιοδοξίας να είναι ακόμα μεγαλύτερη, υπό την έννοια ότι αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή ξένων τραπεζών στο όλο εγχείρημα. Υπενθυμίζεται ότι στο προχθεσινό η ξένη κάλυψη εκπροσωπήθηκε από τη συμμετοχή στη διαδικασία 10 πιστωτικών ομίλων.

ZENITH