Skip to main content

Την εξαίρεση από το φόρο πολυτελείας σε είδη από γούνα ζητεί ο ΣΒΒΕ

Τη μη επιβολή φόρου πολυτελείας σε είδη από γούνα ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος(ΣΒΒΕ).
Τη μη επιβολή φόρου πολυτελείας σε είδη από γούνα ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος(ΣΒΒΕ), επισημαίνοντας τις καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην εθνική παραγωγή προϊόντων δέρματος και γούνας.

Στην επιστολή του προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο ΣΒΒΕ υπογραμμίζει τη σημασία του κλάδου της γουνοποιϊας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στον νομό Καστοριάς, ενώ τονίζει ότι η κυοφορούμενη επιβολή φόρου πολυτελείας σε είδη από γούνα και δέρμα θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων του κλάδου στην περιοχή.

«Ο κλάδος της γουνοποιϊας, παρά τη σοβαρότατη κρίση που αντιμετωπίζει, συμβάλλει:
στην ενίσχυση της εξαγωγικής δυνατότητας της χώρας μας, καθώς αποτελεί κλάδο με κατεξοχήν εξαγωγικό προσανατολισμό κατέχοντας τη 2η θέση στην παγκόσμια αγορά και εμπορία γουναρικών, στην αύξηση της απασχόλησης, καθώς αποτελεί δραστηριότητα εντάσεως εργασίας και στον περιορισμό της ανεργίας, που η περαιτέρω αύξησή της θα οδηγούσε σε κοινωνική έκρηξη στην περιοχή», αναφέρεται στην επιστολή.

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει στην επιστολή του ο ΣΒΒΕ, το ελάχιστα ζητούμενο είναι η αποφυγή της επιβολής φόρου πολυτελείας σε είδη από γούνα, που σε περίπτωση θέσπισής του θα επιβαρύνει την παραγωγή τοπικών προϊόντων και θα οδηγήσει σε συρρίκνωση της τοπικής δραστηριότητας, ενώ είναι αναγκαία η άμεση και καθοριστική παρέμβαση της πολιτείας, προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος στη διεθνή αγορά γούνας, όπου ο ανταγωνισμός είναι πλέον μεγάλος.

ZENITH