Skip to main content

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου η πρώτη δενδροφύτευση στον Κίσσαβο

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δενδροφύτευση μετά την πρωτοβουλία της νομαρχίας Λάρισας στην περιοχή του Κισσάβου.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δενδροφύτευση μετά από πρωτοβουλία της νομαρχίας Λάρισας στην περιοχή του Κισσάβου. Η αναχώρηση των εθελοντών θα γίνει στις 7.45 το πρωί της Κυριακής από τη νομαρχία Λάρισας και η άφιξη στις 9 π.μ. στο καταφύγιο του Κισσάβου.

Πάνω από 300 πολίτες θα μετακινηθούν με τα λεωφορεία που θα μισθώσει η νομαρχία αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, το ισχυρό πνεύμα εθελοντισμού που υπάρχει στο νομό. Για την περιοχή του Κισσάβου έχουν επιλεγεί από τις δασικές υπηρεσίες της Λάρισας και της Ελασσόνας τέσσερα σημεία, σε απόσταση κοντινή μεταξύ τους στην περιοχή του καταφυγίου. Η δενδροφύτευση αφορά την τοποθέτηση δενδρυλλίων με προστατευτικό και αισθητικό χαρακτήρα προκειμένου αφενός να υπάρχει προστασία του εδάφους από τη διάβρωση και αφετέρου να αποκατασταθεί η φυσική ομορφιά της περιοχής.

Συνολικά θα φυτευτούν 4.000 δένδρα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Η δενδροφύτευση στον Όλυμπο θα γίνει εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την επόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Οπως τόνισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Λάρισας κ Χρήστος Καραμπούζης, κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης θα διανέμονται στους συμμετέχοντες νερό και ξηρά τροφή και όλα τα απαραίτητα εφόδια, όπως: διακριτικό γιλέκο (με την επωνυμία κάθε ομάδας εθελοντών), σάντουιτς και νερό από τη νομαρχία Λάρισας, τσάι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας, γάντια χειρουργικά (ένα ζεύγος), σακούλες απορριμμάτων (μία κατά ομάδα).

Οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν μαζί τους: σακίδιο, παπούτσια ορειβατικά ή μπότες, κάλτσες χονδρές (ένα επιπλέον), μπουφάν, ορειβατικό παντελόνι ή απλό χοντρό, προαιρετικά μια επιπλέον φανέλα. Η ώρα αναχώρησης από την περιοχή του Κισσάβου έχει οριστεί στις 3 μ.μ. και η ώρα άφιξης στη Λάρισα θα γίνει στις 4 μ.μ. στην οδό Ανθίμου Γαζή (Γυμνάσια).


ZENITH