Skip to main content

Την μακροοικονομία της Ρουμανίας εξετάζει το ΔΝΤ

Κύκλος διαβούλευσης ΔΝΤ με τον υπουργό Δημοσίων Οικονομικών της Ρουμανίας και παράγοντες του υπουργείου, με τους οποίους και εξέτασε την πορεία διαμόρφωσης των μακροοικονομικών συντελεστών της οικονομ
Ο υπεύθυνος του ΔΝΤ για τη Ρουμανία, κ. Τζέφρεϊ Φρανκς, είχε κύκλο διαβούλευσης με τον υπουργό Δημοσίων Οικονομικών της Ρουμανίας, κ. Σεμπάστιαν Βλαντέσκου, αλλά και παράγοντες του υπουργείου, με τους οποίους και εξέτασε την πορεία διαμόρφωσης των μακροοικονομικών συντελεστών (π.χ. κεντρικό έλλειμμα, δημόσιες δαπάνες, πληθωρισμός) της ρουμανικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η ανάλυση του προϋπολογισμού για το 2010, αλλά και η πρόβλεψη για την πορεία των μακροοικονομικών δεδομένων στη ρουμανική οικονομία, για το 2011.

Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ θα παραμείνει στη Ρουμανία μέχρι την 4η Αυγούστου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η 5η επιθεώρηση της ρουμανικής οικονομίας από το ΔΝΤ και να χορηγηθεί η επόμενη δόση, στο πλαίσιο του συνολικού δανειοδοτικού πακέτου των 20 δισ. ευρώ.

ZENITH