Skip to main content

Την Παρασκευή η σύσκεψη για τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες

Στην Αθήνα βρίσκεται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης, όπου είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς για την επίλυση προβλημάτων της Θεσσαλονίκης.
Σύσκεψη με αποκλειστικό θέμα τη χρηματοδότηση της μεταφοράς των μαθητών των ειδικών σχολείων αλλά και όλων των σχολικών μονάδων του νομού, όπως και την οριστική θεσμική επίλυση του προβλήματος θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου και του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στις 11 το πρωί στην Αθήνα. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης των έργων της σχολικής στέγης και η Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τα αιτήματα της νομαρχίας μετά τον ορισμό του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Η κ. Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε από την πλευρά της να θέσει στο υπουργείο Οικονομικών το θέμα της αύξησης των κονδυλίων για τα προγράμματα σχολικής στέγης ειδικά της Θεσσαλονίκης.  

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Ψωμιάδης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, στις 12 το μεσημέρι, οι δύο άνδρες συζήτησαν για θέματα ασφάλειας που αφορούν στη Θεσσαλονίκη. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του νομάρχη, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα ενισχύσει με προσωπικό την αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στη 1 το μεσημέρι ο νομάρχης συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης. Η Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τις εισηγήσεις της νομαρχίας και ότι θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη το προσεχές χρονικό διάστημα.

ZENITH