Skip to main content

Την πόρτα της Εναλλακτικής Αγοράς χτυπά η Diversa

Αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ κατέθεσε η εταιρία εμπορίας και διάθεσης ωρολογίων και κοσμημάτων, Diversa, με σύμβουλο τη Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.
Αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ κατέθεσε η εταιρία εμπορίας και διάθεσης ωρολογίων και κοσμημάτων, Diversa, με σύμβουλο τη Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ. Πρόκειται για την πρώτη αίτηση του 2010 που υποβλήθηκε για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Diversa στοχεύει στην προώθηση της υψηλής ωρολογοποιίας σε προσιτές τιμές, μέσω των καταστημάτων της αλυσίδας Ora Ora, τα οποία προσφέρουν αποκλειστικά ρολόγια. Πρόσφατα η εταιρία ξεκίνησε την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων  Ora Ora με τη μέθοδο του franchise. Έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ποιότητα, το σωστό service και τη συνεχή παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, έχει διαμορφωθεί σε μια ιδιαίτερα εύρωστη μονάδα, με σημαντική θέση στην εγχώρια αγορά. Αυτή τη στιγμή η αλυσίδα της εταιρίας διαθέτει επτά καταστήματα Ora Ora, ενώ σε φάση προετοιμασίας βρίσκονται άλλα δύο.  

Η Diversa στις δύο τελευταίες χρήσεις εμφανίζει έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης κύκλου εργασιών και κερδών στον κλάδο της, γεγονός που καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα της διοίκησης της εταιρίας για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση, παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία. Η καθαρή θέση της εταιρίας ανέρχεται σε 1,63 εκατ.ευρώ, ο κύκλος εργασιών, στη χρήση που έληξε στις 30/6/2009 διαμορφώθηκε σε 3,26 εκατ.ευρώ και τα καθαρά κέρδη έφτασαν στις 311.000 ευρώ.
 
Ήδη στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο κύκλος εργασιών της Diversa αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2 εκατ. ευρώ και τα κέρδη να προσεγγίσουν τις 300.000 ευρώ.

Πρόεδρος και κύριος μέτοχος της Diversa είναι ο κ. Κωνσταντίνος Κλοκοτάρας, στα σχέδια του οποίου περιλαμβάνεται αύξηση του μεριδίου αγοράς και η εδραίωση της θέσης της εταιρίας στην Ελλάδος, ώστε να επιτευχθεί με μεθοδικά σταθερά βήματα η ανάπτυξή της.

ZENITH