Skip to main content

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νίκος Κακαουνάκης

Τη μάχη με τον θάνατο, σε ηλικία 71 ετών, έχασε πριν από λίγη ώρα ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.
Την μάχη με τον θάνατο, σε ηλικία 71 ετών, έχασε πριν από λίγη ώρα ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης.

Τις τελευταίες 10 μέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ιασώ General», μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες εγχειρίσεις στο παχύ έντερο, που είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιάσει ανεπάρκεια σε πολλά ζωτικά του όργανα.

Ο Νίκος Κακουνάκης γεννήθηκε το 1938 στην  Πολυρρήνια Κισσάμου του νομού Χανίων και προέρχονταν από αγροτική οικογένεια. Πέρασε δύσκολα και φτωχικά παιδικά χρόνια , καθώς έχασε  τον πατέρα του  πολύ νωρίς και κλήθηκε να βοηθήσει  την οικογένειά του και τη μητέρα του Μαρία, η οποία είναι υπερήλικη. Αποφοίτησε από εκκλησιαστική σχολή. Τη δημοσιογραφική του καριέρα την ξεκίνησε από το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη τη δεκαετία του ’60 στις εφημερίδες Βήμα και Νέα και στη συνέχεια εργάστηκε μεταξύ άλλων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση ως σχολιαστής του Σκάι, στον Flash, στο Mega, τον Alpha. Διετέλεσε εκδότης της σατυρικής - πολιτικής εφημερίδας "Καλάμι" παλαιότερα και  τα τελευταία χρόνια  της εφημερίδας "Στο Καρφί".  Ηταν ο αέναος μαχητικός  ρεπόρτερ με έντονη προσωπικότητα, αθυρόστομος που έλεγε τη γνώμη του πάντα  με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει φανατικούς φίλους, αλλά και εχθρούς. Παράλληλα,  είχε και μια έντονα  καλλιτεχνική πλευρά, αφού έπαιζε λύρα, τραγουδούσε, ζωγράφιζε και έφτιαχνε γλυπτά. Αφήνει δυο κόρες και τρία εγγόνια.

Συλλυπητήρια δήλωση Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου σε συλλυπητήρια δήλωσή  του για την απώλεια του δυναμικού και πάντα μάχιμου δημοσιογράφου  επισημαίνει: «Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε τη δική του προσωπική ιστορία στην δημοσιογραφία, στον Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και εκπρόσωπος μιας γενιάς δημοσιογράφων που ταυτίστηκαν με το ρεπορτάζ και την έρευνα. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για αυτά που πίστευε. Και οι αγώνες του για τη Δημοκρατική Παράταξη τον κατέστησαν προνομιακό συνομιλητή με τους απλούς καθημερινούς συνανθρώπους μας, που επιζητούσαν να ακουστεί η φωνή τους. Αυτό προσπάθησε να πετύχει και με το δημιούργημά του, «Το Καρφί», για το οποίο ήταν περήφανος. Είχε άποψη και την έλεγε πάντα χωρίς φόβο», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

ZENITH