Skip to main content

Την υποστήριξη των συμφωνηθέντων ζήτησε ο Πούτιν

Την πεποίθηση ότι η νέα, ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει όλα τα καλά που δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδεχόμεν
Την πεποίθηση ότι η νέα, ελληνική κυβέρνηση θα υποστηρίξει όλα τα καλάπου δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο στις σχέσεις των δύο χωρών εξέφρασε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και την αντιπροσωπεία της Ελλάδας. Διαβεβαίωσε μάλιστα τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η ρωσική πλευρά, με τηνευκαιρία της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, γιανα δώσει μια νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις.
 
Λίγο πριν τη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου ο κ. Πούτιν εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ στενές, ειδικότερα στον οικονομικό τομέα.

Απαντώντας ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας εκτείνονται σε βάθος χρόνου, είναι σχέσεις παράδοσης και πολιτισμού, αλλά έχουν αναπτυχθεί και οι σχέσεις στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Η στρατηγική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να γίνει πιο πρακτική, ουσιαστική και αποτελεσματική.

Επίσης, αναφέρθηκε στην παράδοση των καλών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας στις κυβερνήσεις στις οποίες υπηρέτησε ο κ. Παπανδρέου ως υπουργός, αλλά και στις καλές σχέσεις που υπάρχουν σήμερα. «Πρέπει να δείξουμε», πρόσθεσε, «έμπρακτη προσπάθεια και βούληση, προκειμένου να υπάρξει στενότερη δυνατή συνεργασία με τη Ρωσία, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί στις παρούσες συνομιλίες».

Πέραν του πρωθυπουργού, στη συνάντηση μετέχουν επίσης ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής και ο υφυπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης.

ZENITH