Skip to main content

Τις επόμενες εβδομάδες η αστυνομική δύναμη του ΟΑΣΕ στο Κιργιστάν

Μία αποστολή αστυνομικών του ΟΑΣΕ θα αναπτυχθεί «τις επόμενες εβδομάδες» στο νότιο Κιργιστάν, θέατρο εθνοτικής βίας τον Ιούνιο.
Μία αποστολή αστυνομικών του ΟΑΣΕ θα αναπτυχθεί «τις επόμενες εβδομάδες» στο νότιο Κιργιστάν, θέατρο εθνοτικής βίας τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Κέντρου Αποτροπής Συγκρούσεων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Χέρμπερτ Σάλμπερ.

Ο ΟΑΣΕ είχε ανακοινώσει χθες ότι συμφώνησε με το Κιργιστάν να αναπτύξει για τέσσερις μήνες στο νότο της κεντροασιατικής χώρας μια αστυνομική δύναμη 52 ανδρών, η οποία μπορεί να φθάσει και τους 102 αστυνομικούς, προκειμένου να βοηθήσει στη σταθεροποίηση της περιοχής.

«Νομίζω πως τις επόμενες εβδομάδες θα δούμε να φθάνουν οι πρώτοι στο Κιργιστάν», δήλωσε ο Σάλμπερ, «δεν θεωρώ πως ο ΟΑΣΕ εργάζεται αργά προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Έκανε τις δηλώσεις αυτές σε μία συνάντηση υψηλόβαθμων διπλωματικών αξιωματούχων των κρατών μελών του ΟΑΣΕ στο Αλμάτι, στο Καζακστάν, χώρα που ασκεί την προεδρία του οργανισμού.

Η αποστολή της δύναμης αυτής, που επιφορτίζεται να συμβουλεύει και να διασφαλίζει τη συνέχεια της αστυνομίας του Κιργιστάν, πρέπει να επικυρωθεί από το σύνολο των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ και από το μόνιμο συμβούλιο του οργανισμού, η προσεχής συνάντηση του οποίου προβλέπεται να διεξαχθεί την Πέμπτη.

ZENITH