Skip to main content

Το 100% του Mediterranean Cosmos στη Lamda Development

Το 100% της ιδιοκτησίας του Mediterranean Cosmos και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του εμπορικού κέντρου απέκτησε η Lamda Development.
Στην υπογραφή συμφωνίας αγοράς του 39,9% του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, μέσω θυγατρικής της, προχώρησε η Lamda Development.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συμφωνία αυτή η Lamda Development αποκτά το 100% της ιδιοκτησίας του Mediterranean Cosmos και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του εμπορικού κέντρου. Η κίνηση αυτή τοποθετείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στον κλάδο.

H μεταβίβαση των εν λόγω μετοχών από εταιρεία συμφερόντων SONAE SIERRA ΚΑΙ ACROPOLE CHARAGIONIS, αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την πλήρωση των προϋποθέσεων που προβλέπει η συμφωνία, μεταξύ των οποίων είναι και η λήψη των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής θα ανέλθει σε 38 εκατ. ευρώ περίπου, ποσό το οποίο βασίστηκε σε απόδοση (yield) 9,25%.

ZENITH