Skip to main content

Το 2ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στην Καβάλα

Το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται από τη Νομαρχία Καβάλας στη Ν. Καρβάλη το 2ο Φεστιβάλ Γεύσεων, με ανάδειξη προϊόντων και συνταγών του νομού.
"Η Καβάλα στοχεύει στο γαστρονομικό Τουρισμό. Η πρώτη διοργάνωση (2008) μάς έδωσε πολύτιμη εμπειρία", τόνισε ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, προαναγγέλλοντας το 2ο Φεστιβάλ Γεύσεων, που θα φιλοξενηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας "Απόστολος Μαρδύρης", στη Νέα Καρβάλη.

Το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας, με τίτλο "Αλάτι και Πιπέρι", διοργανώνεται και πάλι από τη Νομαρχία Καβάλας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έλθουν σε επαφή με τα τοπικά προϊόντα και να γευτούν παραδοσιακές συνταγές, αλλά και δημιουργίες γνωστών μαγείρων που θα βασίζονται σε γνήσια ντόπια υλικά.

Παρουσιάσεις βιβλίων με συνταγές, αποκαλύψεις μυστικών από γνωστούς μάγειρες και ζαχαροπλάστες, προβολή τοπικών οίνων, έκθεση προϊόντων (τροφίμων/ποτών) του ν. Καβάλας και πολλά πιάτα με διάφορες συνταγές (παραδοσιακές και μη) που θα προσφέρονται στους επισκέπτες είναι οι …πειρασμοί που αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες κόσμου στη Νέα Καρβάλη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα "βαριά ονόματα" της διήμερης εκδήλωσης είναι η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη και οι γνωστοί για τη μαγειρική τους δεινότητα Δημήτρης Χρονόπουλος, Ευτύχης Μπλέτσας και Στέλλα Σπανού –που έχει και την ευθύνη της διοργάνωσης.
Ακόμα, η χημικός - οινολόγος Κάλλια Ιωαννίδου θα παρουσιάσει κρασιά από την αναπτυγμένη καβαλιώτικη οινοποιϊα.

Το 2ο Φεστιβάλ Γεύσεων θ’ αρχίσει στις 4μμ του Σαββάτου (29/5) και χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό ΒΗΜΑ Gourmet.

ZENITH