Skip to main content

Το απόλυτο χάος στο υπουργικό συμβούλιο

Ένα άνευ προηγουμένου κομφούζιο, το οποίο παραπέμπει στις τελευταίες μέρες της ...Πομπηίας, επικράτησε χθες στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.
Ένα άνευ προηγουμένου κομφούζιο, το οποίο παραπέμπει στις τελευταίες μέρες της ...Πομπηίας, επικράτησε χθες στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Αρκούσε μια «παραίνεση» του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, για να μιλήσουν «ελεύθερα», και τα σπαθιά βγήκαν από τα θηκάρια. Μέλη του ίδιου κυβερνητικού σχήματος στράφηκαν με μένος το ένα εναντίον του άλλου, αλληλοκατηγορούμενα για διάφορα πράγματα, με αιχμή του δόρατος τις αποκρατικοποιήσεις.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου, διάφοροι υπουργοί κάλεσαν στα υπουργεία τους τούς διαπιστευμένους συντάκτες, για να τους ανακοινώσουν την «απόφασή τους» να μην αποκρατικοποιήσουν όλα όσα το οικονομικό επιτελείο τούς ζητούσε. Και για όσους σπεύσουν να υποστηρίξουν ότι «λογικό ήταν, αφού έτσι άδειαζαν για μια ακόμα φορά την Λούκα Κατσέλη», θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι η κ. Κατσέλη δεν ήταν παρούσα στη χθεσινή διαδικασία. Κατά συνέπεια, οι βολές πήγαιναν κατευθείαν στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Δηλαδή στον σκληρό πυρήνα του πρωθυπουργού, ο οποίος έκπληκτος άκουγε τους υπουργούς του να ...μαλώνουν, εκτοξεύοντας βολές. Ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου πήρε πρώτος το λόγο και κατηγόρησε συναδέλφους του ότι δεν «πατούν» πάνω στο Μνημόνιο, γεγονός που λειτούργησε σαν τη σπίθα που έβαλε φωτιά στο «δάσος». Από εκείνη τη στιγμή και μετά, κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει κανέναν και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο ...πρωθυπουργός.

ZENITH