Skip to main content

Το βιολί του ο Γκρούεφσκι

Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας εξαρτάται κυρίως από τα βήματα που θα κάνει μελλοντικά η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας εξαρτάται κυρίως από τα βήματα που θα κάνει μελλοντικά η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Βελγίου και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ιβ Λετέρμ.

« Το ζήτημα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς και από τον ίδιο τον κ. Νίμιτς, αλλά σε μεγάλο βαθμό, θα έλεγα στον μεγαλύτερο, από τα βήματα που θα κάνει μελλοντικά η ελληνική κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να δηλώσουμε ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι», είπε χαρακτηριστικά ο Γκρούεφσκι.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε, μέσω της διαδικασίας υπό τον κ. Νίμιτς, να αναζητούμε λύση η οποία θα ομαλοποιήσει τις σχέσεις με την Ελλάδα και θα μας ξεμπλοκάρει. Μία λύση η οποία θα ήταν αποδεκτή και από τα δύο μέρη και κυρίως από τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κατέληξε ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

ZENITH