Skip to main content

«To δίχτυ ασφαλείας πήρε συγκεκριμένη μορφή»

«Mε την απόφαση του Eurogroup, το δίχτυ ασφαλείας πήρε συγκεκριμένη μορφή. Είναι μια σημαντική απόφαση για την ίδια την Ευρώπη, για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου σχολιάζοντας τ
«Στις 25 Μαρτίου μιλήσαμε για μια απόφαση ορόσημο, για ένα ευρωπαϊκό δίχτυ ασφαλείας για την Ελλάδα. Σήμερα, με την απόφαση του Eurogroup, το δίχτυ ασφαλείας πήρε συγκεκριμένη μορφή. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πήρε σάρκα και οστά. Η σημερινή εξέλιξη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, τη χώρα μας. Είναι μια σημαντική απόφαση για την ίδια την Ευρώπη, για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του Eurogroup.

«Ότι κανείς πια δεν μπορεί να παίζει με το κοινό μας νόμισμα, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την κοινή μας μοίρα. Ότι η ΕΕ ήταν, είναι και παραμένει μία κοινότητα κοινών αξιών, κοινών στόχων και αλληλεγγύης», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τις «χωρίς προηγούμενο για οποιαδήποτε κυβέρνηση» προσπάθειες της κυβέρνησης, η οποία δουλεύει ακούραστα από την πρώτη μέρα «με σχέδιο, πίστη στην Ελλάδα, πίστη στις δυνάμεις της, με αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει μια κρίση».

«Κτίζουμε ξανά την αξιοπιστία της χώρας μας, ανακτούμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, πείθουμε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να νοικοκυρέψουμε το ίδιο μας το σπίτι», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι ανάγκη σήμερα να συνεχίσουμε, να συνεχίσουμε με τις μεγάλες τομές, όλοι μαζί, με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα σε κάθε τομέα της πολιτικής, για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε για τον πολίτη και για την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

ZENITH