Skip to main content

Το ΔΝΤ φεύγει προσωρινά από την Αθήνα, λέει το Spiegel

Σε προσωρινή ανάκληση του προσωπικού του από την Ελλάδα προβαίνει το ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το Spiegel, με το Ταμείο να εκτιμά ως «άκαρπες», προς το παρόν, τις επαφές στην Αθήνα. Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, το

Σε προσωρινή ανάκληση του προσωπικού του από την Ελλάδα προβαίνει το ΔΝΤ, όπως μεταδίδει το Spiegel, με το Νομισματικό Ταμείο να εκτιμά ως «άκαρπες», προς το παρόν, τις επαφές στην Αθήνα.

Νωρίτερα, σε προηγούμενο δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του έκδοση, το γερμανικό περιοδικό ανέφερε πως «ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα. Μέχρι τα μέσα Μαΐου η χώρα πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ. Εντούτοις οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν προχωρούν. Στην ίδια τη χώρα η χρεοκοπία έχει ήδη ξεκινήσει».

Θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, λέει ο Μάρδας

Πριν από λίγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταβάλει τη δανειακή δόση της 9ης Απριλίου στο ΔΝΤ, τονίζοντας ότι τα έσοδα τον Μάρτιο πήγαν «πολύ καλύτερα» από τους στόχους.

Επισήμανε, δε, ότι δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί χρονικά πότε θα εξαντληθεί η ρευστότητα στα δημόσια ταμεία.

Nωρίτερα, πάντως, στον ίδιο σταθμό, ο ίδιος είχε δηλώσει ότι στην περίπτωση αδιεξόδου με τους εταίρους και πιστωτές, όπως είπε, υπάρχουν και άλλες λύσεις, τις οποίες δεν γνωρίζουν στο εξωτερικό.

ZENITH