Skip to main content

Το ΔΝΤ στα ενδότερα του ελληνικού ελεγκτικού μηχανισμού

Πριν από λίγο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο επισκέφθηκε το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, στο Γαλάτσι, αρμόδιο για ελέγχους επιχειρήσεων με τζίρους μεγαλύτερους των 9 εκατ. ευρώ.
Στα άδυτα των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών εισχώρησαν τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε να διαμορφώσουν μια πλήρη εικόνα για το ελληνικό σύστημα. Πριν από λίγο κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο, συνοδευόμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, επισκέφθηκε το Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, στο Γαλάτσι, αρμόδιο για ελέγχους επιχειρήσεων με τζίρους μεγαλύτερους των 9 εκατ. ευρώ. Η επταμελής αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, που βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες για τη συνδρομή τεχνικής βοήθειας σε θέματα φορολογίας και προϋπολογισμού, πήρε μια πρώτη γεύση από τις διαδικασίες που ακολουθούν οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί.

 Άλλωστε, τα στελέχη του ΔΝΤ πρέπει να εισχωρήσουν στα ενδότερα του ελληνικού συστήματος, προκειμένου να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Αν το spread συνεχίσει να υποχωρεί, όπως συμβαίνει από σήμερα το πρωί, τότε η παρουσία τους θα παραμείνει συμβουλευτικού τύπου. Σε αντίθετη, όμως, περίπτωση, στην οποία η Ελλάδα θα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, οι σημερινές προτάσεις και οι συμβουλές των κλιμακίων του ΔΝΤ θα γίνουν επιταγές, καθώς θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τις διαδικασίες ελέγχου και τελικά για την αύξηση των εσόδων.     

ZENITH