Skip to main content

Το ελληνικό ρούχο ταξιδεύει σε Αυστρία και Γερμανία

Τη συμμετοχή 13 επιχειρήσεων ένδυσης σε διεθνείς εκθέσεις μόδας σε Αυστρία και Γερμανία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος.

Τη συμμετοχή 13 ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης σε δύο διεθνείς εκθέσεις μόδας σε Αυστρία και Γερμανία διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Ειδικότερα:

Από 8 έως 10 Φεβρουαρίου οργανώνει την συμμετοχή έξι επιχειρήσεων στην έκθεση FASHION PREMIERE και DESSOUS & BADEMODEN SALON στο Σάλτζμπουργκ της Αυστρίας. Είναι η 5η συνεχόμενη προσπάθεια του ΣΕΠΕΕ στην αυστριακή αγορά τα δύο τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014 οι ελληνικές εξαγωγές ενδυμάτων στην Αυστρία κατέγραψαν αύξηση 19% και από 8,4 εκατ. ευρώ το 2013 ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ το 2014.

Για το διάστημα από 14 έως 17 Φεβρουαρίου ο ΣΕΠΕΕ οργανώνει την συμμετοχή επτά ελληνικών επιχειρήσεων στην διεθνή έκθεση SUPREME WOMEN & MEN που θα διεξαχθεί στο Μόναχο. Είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια του ΣΕΠΕΕ στην συγκεκριμένη έκθεση, που θεωρείται από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Γερμανίας.

Η γερμανική αγορά αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά ενδυμάτων στην Ευρώπη. Επίσης αποτελεί την σημαντικότερη αγορά για την Ελλάδα με αξία εξαγωγών που το 2013 ανήλθε σε 160,3 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούσε στο 30,8% των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων.

ZENITH