Skip to main content

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου πρέπει να ενισχύει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει πόλο κινηματογραφικής παραγωγής με έμφαση στις ανεξάρτητες παραγωγές νέων δημιουργών υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.
Επεσε η αυλαία του 50 ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως  λόγω της απουσίας της πλειοψηφίας των Ελλήνων κινηματογραφιστών έγινε φανερή, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για αναβάθμιση του Φεστιβάλ κινηματογράφου με έμφαση στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή και παράλληλη διατήρηση του διεθνούς του χαρακτήρα.

Το Φεστιβάλ οφείλει να ενισχύσει την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και να διαδικτυωθεί με το πλήθος των πολιτιστικών οργανισμών  και θεσμών που λειτουργούν στην πόλη. Οφείλει επίσης, να έχει δεσμούς και με τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της πόλης καθώς και με την νεολαία, τους μετανάστες και τους «αποκλεισμένους». Με άξονα το Φεστιβάλ και τη κινηματογραφική σχολή του ΑΠΘ η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει πόλο κινηματογραφικής παραγωγής με έμφαση στις ανεξάρτητες παραγωγές νέων δημιουργών. Επίσης γίνεται επιτακτική η ανάγκη θέσπισης κανόνων για τους τομείς της παραγωγής και της διανομής έτσι ώστε να μη παραδοθεί στην επιθετικότητα και την ασυδοσία ιδιωτικών συμφερόντων που τείνουν να προωθήσουν μια μονόπλευρη και εμπορική αισθητική για τον ελληνικό κινηματογράφο.
Ο τομέας του Πολιτισμού και ειδικότερα του κινηματογράφου μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στην Πράσινη Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θεσσαλονίκης μπορεί να την αναδείξει σε πόλο πολιτισμικής παραγωγής, εκπαίδευσης και δημιουργίας αποτελώντας μοναδικό πρότυπο ανάπτυξης.

Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

ZENITH