Skip to main content

Το hot θέμα στην ατζέντα του Βερολίνου

Τι θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Το μείζον πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική οικονομία απασχολεί πλέον και τους Ευρωπαίους σε κορυφαίο επίπεδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, στη σημερινή, κρίσιμη απ' όλες τις απόψεις, συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η Voria.gr πληροφορείται από άλλες πηγές ότι υπάρχει ήδη «γραμμή επικοινωνίας», για τον ίδιο λόγο, μεταξύ Βερολίνου - Φρανκφούρτης.

Η προετοιμασία της, όπως και η προετοιμασία της σημερινής ατζέντας στη συνάντηση της καγκελαρίας ήταν και το βασικό ζήτημα που έθεσε προ 10ημέρου ο κ. Τσίπρας τόσο στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερκατά τις συναντήσεις που είχαν στις Βρυξέλλες. Εκεί ήταν που τους ζήτησε να μεσολαβήσουν και για το ταξίδι του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Οι δύο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, τού ζήτησαν να ρίξει η Αθήνα τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Βερολίνο και - ει δυνατόν - ακόμα και αν προκληθεί, να μην απαντήσει. Ετσι εξηγείται το γεγονός, για παράδειγμα, ότι παρά τις κάποιες αιχμηρές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Ελληνας ομόλογος του δεν σήκωσε το γάντι, όπως συνήθιζε. Ο κ. Τσίπρας, στη συνάντηση της περασμένης Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου του ζήτησε να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, όσο και αν προκληθεί. Βλέπετε, η επίσκεψη "μαγειρευόταν".

ZENITH