Skip to main content

Το Ιράν είπε το «ναι» στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ

Το Ιράν θα ορίσει μαζί με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ημερομηνία για την επίσκεψη επιθεωρητών της ΙΑΕΑ στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου.
Το Ιράν θα ορίσει μαζί με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) ημερομηνία για την επίσκεψη επιθεωρητών της ΙΑΕΑ στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου, δήλωσε  ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

«Όσον αφορά την επιθεώρηση, αυτή θα γίνει με βάσει τους κανόνες. Ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν έχουμε πρόβλημα με μια επιθεώρηση που θα βασίζεται στους διεθνείς κανόνες. Θα συζητήσουμε με την ΙΑΕΑ αυτό το θέμα και η ημερομηνία της επιθεώρησης θα ανακοινωθεί αργότερα ύστερα από συμφωνία με την ΙΑΕΑ», τόνισε ο Σαλεχί στην κρατική τηλεόραση.«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για τις πυρηνικές δραστηριότητές μας. Δεν θα αποποιηθούμε ποτέ του απόλυτου δικαιώματός μας στο πλαίσιο των διεθνών μας δεσμεύσεων», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Σαλεχί, το εργοστάσιο βρίσκεται στο δρόμο ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Κομ, 100 χλμ. από την πρωτεύουσα.

ZENITH