Skip to main content

Το Ιράν κλιμακώνει την ένταση

Με δηλώσεις του, Ιρανός διοικητής τονίζει ότι η απάντηση του Ιράν στις απειλές που δέχεται θα είναι καταστροφική.
Καταστροφική θα είναι η απάντηση του Ιράν στις απειλές που δέχεται, υποστήριξε ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί, σύμφωνα με το πρακτορείο Irna.

Ο διοικητής προσέθεσε ακόμα:«Δεν είμαι διπλωμάτης, αλλά μιλάω ως διοικητής μιας στρατιωτικής μονάδας. Απέναντι στις απειλές κατά της ύπαρξης, της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και των αρχών του (ισλαμικού) καθεστώτος, η απάντησή μας θα είναι άμεση, δυναμική και καταστροφική. H απάντηση αυτή θα κάνει τους εχθρούς να μετανιώσουν για τις απειλές τους».

Όσον αφορά τις βαλλιστικές δοκιμές με πυραύλους μικρού και μέσου βεληνεκούς που έγιναν χθες υπογράμμισε:«Είμαστε έτοιμοι και απολύτως αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε τις απειλές. Οι ασκήσεις αυτές έχουν να κάνουν με τις υπάρχουσες απειλές».

Εξάλλου οι ιρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα με επιτυχία την εκτόξευση πυραύλου Σαχάμπ-3, όπως μετέδωσε το Press TV που είναι το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, οι πύραυλοι Σαχάμπ-3 έχουν βεληνεκές από 1.300 ως 2.000 χιλιόμετρα.

ZENITH