Skip to main content

Το ISAF διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ

Διεθνής αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή μέσα από την ιστοσελίδα Wikileaks. Μεταξύ άλλων διαψεύδεται ανακοίνωση που εξέ
Διεθνής αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ, που δείχνουν τους ισχυρούς δεσμούς των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν με τους αντάρτες στο Αφγανιστάν και τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή μέσα από την ιστοσελίδα Wikileaks.

Όπως αποκαλύπτει το «The Press Project», στα 90.000 έγγραφα υπάρχουν ενδιαφέρουσες αναφορές στην Ελλάδα, στις οποίες μεταξύ άλλων διαψεύδεται ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοέμβριο του 2005 το Ελληνικό ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, στις 14 Νοεμβρίου του 2005 το ΓΕΕΘΑ ανέφερε ότι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν όταν αυτοκινητοπομπή πέρασε πάνω από νάρκη, γεγονός το οποίο διαψεύδει έγγραφο της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας στο Αφγανιστάν(ISAF). Σύμφωνα με αυτό, οι Έλληνες, που ήταν τρεις και όχι δύο, τραυματίστηκαν όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε από κοντινή απόσταση. Μετά την έκρηξη αναφέρεται ανταλλαγή πυρών με ένοπλους που στην Ελλάδα φαίνεται να ξεχάστηκαν εντελώς.

ZENITH