Skip to main content

Το κείμενο Μοσκοβισί που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης

Το φως της δημοσιότητας είδε τις πρωινές ώρες το σχέδιο του κειμένου που ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί παρουσίασε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πριν από το Eurogroup

Το φως της δημοσιότητας είδε τις πρωινές ώρες το σχέδιο του κειμένου που ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί παρουσίασε τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη πριν από το Eurogroup και το οποίο η ελληνική αποστολή ήταν θετική στο να το υπογράψει.

Το κείμενο παρουσίασε ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, Πολ Μέισον. Σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο κ. Βαρουφάκης μετά το ναυάγιο του Eurogroup,  το σχέδιο αυτό έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης (όχι του προγράμματος), η οποία θα οδηγούσε σε ένα τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, ως μεταβατικό στάδιο, προς ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα. Το έγγραφο αυτό προέβλεπε την παροχή τεχνικής βοήθειας εκ μέρους της Επιτροπής για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Tο Reuters, πάντως, μετέδωσε λίγο αργότερα, ότι ο επίτροπος για τις Οικονομικές υποθέσεις «συνεισέφερε ιδέες» σε συζήτηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, μόνο η πρόταση του Eurogroup ήταν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Πάντως χθες επικράτησε σύγχυση σχετικά με το σχέδιο το οποίο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι του παρουσιάστηκε από τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί αλλά τελικά αποσύρθηκε.

 

Δείτε αναλυτικά το κείμενο του ευρωπαίου επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί:

Image
Το κείμενο Μοσκοβισί που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης

ZENITH