Skip to main content

Το κινεζικό σχέδιο για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα

O επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού της Cosco, ο κάπτεν Γουέιν Τζιαφού, θα βρίσκεται στη χώρα μας για τέσσερις μέρες και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει υπόσχεται πολλές «εκπλήξεις».
Μια από τις σημαντικότερες μέρες για την ελληνική οικονομία και την προσπάθεια που θα κάνει για να ανακάμψει προσελκύοντας ξένες επενδύσεις είναι η αυριανή.

Κι αυτό γιατί σε λιγότερο από 24 ώρες αναμένεται να βρίσκεται στη χώρα μας ο επικεφαλής του κινεζικού κολοσσού της Cosco, ο κάπτεν Γουέιν Τζιαφού. Στη χώρα μας θα παραμείνει για τέσσερις μέρες και κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει υπόσχεται πολλές «εκπλήξεις».
Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότερες θα έχουν να κάνουν με τις επενδύσεις που προετοιμάζει το Πεκίνο για τη χώρα μας.

Έτσι, εκτός του προβλήτα ΙΙ του ΟΛΠ, που έχει ανακοινωθεί, θα επιχειρηθεί η έγκριση για την κατασκευή και λειτουργία και του προβλήτα ΙΙΙ, ενώ θα επιχειρηθεί να εξασφαλισθεί και η άδεια για μια μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο Πεδίο. Στόχος των Κινέζων θα είναι να μετεξελιχθεί η Ελλάδα στο κέντρο των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων τους, αν κι εφόσον βεβαίως βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές.

ZENITH