Skip to main content

Το ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η νέα κυβέρνηση θα διαψεύσει πολύ πιο γρήγορα, από κάθε προηγούμενη φορά , κάθε ελπίδα και προσδοκία των ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, των γυναικών, εκτιμά το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ.
Στο ΚΚΕ πέφτει το βάρος της αντεπίθεσης στην επίθεση που θα δεχθούν τα λαϊκά στρώματα εκτίμησε η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Πειραιά για τις μετεκλογικές εξελίξεις. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το "να σηκώσουμε το κίνημα πάνω απ´όλα και αυτό το βάρος πέφτει στο ΚΚΕ". Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζομένων για μια εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση, αφού, όπως είπε, οι εκατό πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης θα είναι μια εφ όλης της ύλης επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια κλπ. Η κ. Παπαρήγα ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ θα πιέζει από δεξιά για ακόμη περισσότερο αντιλαϊκά μέτρα, ενώ προέβλεψε ότι την επόμενη περίοδο θα ενταθεί ο αντικομμουνισμόΗ νέα κυβέρνηση θα διαψεύσει πολύ πιο γρήγορα, από κάθε προηγούμενη φορά , κάθε ελπίδα και προσδοκία των ανθρώπων του μόχθου, της νεολαίας, των γυναικών εκτιμά το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ σε  ανακοίνωσή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και αναφέρεται στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται, το ΚΚΕ πιστεύει στο λαό, στο εργατικό κίνημα, στη δυναμική της συμμαχίας του με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις του κινήματος, των αυτοαπασχολουμένων και της φτωχής αγροτιάς, των γυναικών και της νεολαίας που ανήκουν στα εργατικά, λαϊκά στρώματα. Η ευθύνη του , προσθέτει, γίνεται ακόμα πιο μεγάλη για τη συσπείρωση δυνάμεων, την οργάνωση των λαϊκών μαζών, την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, την αντεπίθεση και σημειώνει ότι η μετεκλογική δυναμική της παρέμβασης του ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να γίνει ευρύτερη και αποτελεσματικότερη.

ZENITH