Skip to main content

Το κρίσιμο ερώτημα για τα τραπεζικά στρες τεστς

Ένα κρίσιμο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι διοργανωτές των τραπεζικών στρες τεστς που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο.
Ένα κρίσιμο ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι διοργανωτές των τραπεζικών στρες τεστς που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να απαντήσουν αν τα ομόλογα, που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα συμμετάσχουν όλες ανεξαιρέτως στη διαδικασία, θα υπολογισθούν με βάση την τιμή κτήσης ή με βάση τη σημερινή, τρέχουσα, η οποία έχει υποστεί αλλεπάλληλα haircuts, κατά το τελευταίο διάστημα. Όπως είναι ευνόητο, από το περιεχόμενο της απάντησης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το αποτέλεσμα του τεστ.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η δοκιμασία θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσει έναν μήνα. Τα αποτελέσματα του θα γίνουν γνωστά στις αρχές Σεπτεμβρίου κι από αυτά θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό αν και πότε θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Πάντως, οι πρώτες διερευνητικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει, αλλά κινούνται ακόμα σε εξαιρετικά πρωτόλειο και διερευνητικό στάδιο, αφού υπάρχει η εκκρεμότητα των τεστ.

ZENITH